15 jaar, 54 kg

10 wedstrijden, 8 gewonnen

A-klasse

Boksvereniging: Huk-Tti

Hoewel ze pas vijftien jaar is, mag Gabriella zich al een best ervaren talent noemen. Ze bokst ruim acht jaar en heeft inmiddels tien wedstrijden op naam staan, waarvan acht gewonnen.

In 2018 bokste ze haar eerste officiële wedstrijd en ze werd meteen Nederlands kampioen. Niet heel verwonderlijk, want de vechtsportmentaliteit zit haast in haar DNA.

Vier jaar oud was Gabriella nog maar, toen ze met Koreaans karate begon, bij vechtsportschool Huk-Tti in Rotterdam Noord. Door haar vader Martin is ze uiteindelijk ook gaan boksen. Hij bokste vroeger ook en geeft nu boksles bij Huk-Tti. ,,Ik vond het meteen leuk, vooral het sparren. Het mooiste van boksen vind ik dat je jezelf kunt verdedigen.”

Haar laatste wedstrijd, tijdens een jeugddag in september 2020, wist Gabriella ook overtuigend te winnen, bijgestaan door haar coach Rob Salm en haar vader als assistent. Sindsdien zijn er geen wedstrijden meer geweest. ,,Heel jammer natuurlijk. Ik wil heel graag de ring weer in.”

Eén voordeel: Gabriella, die samen met haar ouders en broer in haar geboortestad Rotterdam woont, kan zich nu wel meer focussen op school. ,,Ik zit op het Melanchton, in mijn eindexamenjaar. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet helemaal. Ik zou het wel leuk vinden om iets met sport te doen. Lesgeven bijvoorbeeld, of mijn eigen sportschool hebben.”

Ondertussen probeert ze zo fit mogelijk te blijven. ,,Ik train nu veel samen met mijn vader en ik loop hard.” En ter inspiratie kijkt ze vaak op YouTube naar de Mexicaanse topbokser Santos Saúl Álvarez Barragán, kort gezegd Canelo. ,,We hebben dezelfde boksstijl. Hij maakt veel bodyshots, want hij is klein, net als ik. Mijn tegenstanders zijn altijd langer. Dan moet je veel duiken, ontwijken en dichterbij zien te komen.”

Haar ultieme sportieve doel is ooit deelnemen aan de Olympische Spelen. ,,Ik wil vooral zo goed mogelijk boksen, elke keer weer beter worden.”

Volgende keer in deze serie: Tristan Goedhart

Reacties

reacties