WINDMILL TEAM HOLLAND VERSLAAT BOXTEAM RHEIN NECKAR IN ROTTERDAM: 5-2.

 

De ontmoeting tussen beide teams ging al om 6 uur van start, want de Duitse boksers moesten dezelfde avond nog het hele eind terug met de bus.

Het “Boxteam Rhein Neckar” staat onder leiding van coach Roland Kubath en Peter v.d. Pas is de coach van het “Windmill Team Holland”.

Met enige moeite kon uit de yell van het Windmill Team, voorafgaand aan het aantreden van de teams, de tekst: “gaan we doen” worden opgetekend, gevolgd door 3 ferme stampen op de vloer.

In het voorprogramma werden twee partijen afgewerkt:

Cas van Peer (Aleco) versloeg Semih Gokche (Skarks) in een aanvankelijk gelijk opgaande, sportieve wedstrijd. In de 2e en 3e ronde vielen er enige rake klappen, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning voor Cas van Peer.

Nordin Azahaf (van ’t Hof) trof Remy Waleman (Dos). Zowel Rood als Blauw kregen waarschuwingen van de scheidsrechter voor het gebruik van binnenkant handschoen. Nordin ging er in de rode hoek uiteindelijk met de zege vandoor.

In het door ziekte aardig uitgedunde programma werden zeven partijen afgewerkt, in categorieën vanaf 64 tot 91+ kg.

De eerste twee partijen in de eliteA categorie tot 64 kg. waren voor de Duitse bezoekers: zowel Hakan Tosum, als Fidaim Brahimi versloegen hun tegenstanders: Atto Koster en Gino de Klerk.(Wilndmill Team) Hakan ging er in het eerste treffen meteen vol in. Met aanvallende stoten bracht hij Atto uit zijn evenwicht. Fidaim en Gino waren duidelijk aan elkaar gewaagd: mooie slagenwisselingen over en weer wisselden elkaar af. Fidaim raakte de Nederlander een paar keer vol op de kaak, wat resulteerde in een nipte overwinning.

In de derde partij trof Johnny Manvis (tot 69 kg) de Duitser Omar Darwich. In de eerste ronde ging het aanvankelijk gelijk op. Tot Johnny door zijn tegenstander hardhandig met een worp tegen de grond werd gewerkt. De partij verhardde daarna aanzienlijk. Johnny vocht voor wat hij waard was, wat uiteindelijk leidde tot een 2-1 overwinning voor Manvis.

In de pauze lieten de toeschouwers zich de wereldberoemde “broodjes bal” van van ’t Hof goed smaken.

In de vierde partij (tot 75 kg) trad het uit Letland afkomstige bokstalent: Vlat Kaskal (Windmill) aan tegen Roberto Renna (Boxteam Rhein) . Het werd een mooi gevecht. In de eerste twee ronden ging de strijd gelijk op. In ronde drie sloeg bij beide boksers de vermoeidheid toe, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning van 2-1 voor de Let, die sinds kort traint bij Mesa Sport.

In de gewichtsklasse tot 81 kg. Trad Martin Foru van Windmill aan tegen Johnny Fischbuch. Nadat de strijd aanvankelijk gelijk op ging, nam Fischbuch het initiatief over. Foru moest flink incasseren, maar kwam daarna sterk terug met aanvallend boksen en won, verrassend, uiteindelijk met 2-1.

Naar de voorlaatste partij werd al reikhalzend uitgekeken. Favoriet Roy Korving nam het op tegen Patrick Scholl in de gewichtklasse tot 91 kilo. Het werd een prachtige wedstrijd met hoogstaand technisch boksen over en weer. Roy kwam door met razendsnelle combinaties en flitsend voetenwerk. De hele boksring werd gebruikt. De waterdichte verdediging van Roy bleek uiteindelijk een onneembare vesting voor de bokser uit Rhein Necker. Uitslag: 3-0 voor Korving.

In de laatste partij trad Stanly Koemans in de ring tegen Simon Brocillo. De strijd ging gelijk op. Simon raakte in de derde ronde gewond boven zijn oog en had verzorging nodig. Stanly nam in ronde drie het initiatief over en de wedstrijd eindigde in zijn voordeel met een 2-0 uitslag.

Een mooie boksavond daar aan de slachthuiskade met een terechte overwinning voor het Windmill Team Holland,

 

12688216_10207919166554155_292286882808935143_n

 

14 februari 2016,

Marijke Blom

Reacties

reacties