Ze hadden er vooraf al veel zin in: De 10 mannen en 2 vrouwen die in het dagelijks leven verschillende soorten trainingen geven o.a.: (MMA, Kick- en klassiek boksen, Thai etc.) in een van de bekendste sportscholen van Amsterdam: Vondelgym.

De clinic werd gegeven door Ton Dunk en Kevin van boksschool van ’t Hof. In een 2 uur durende klassieke bokstraining opgedeeld in drie delen: Articulatie, circulatie en specifiek technisch, leerden de geoefende trainers uit Amsterdam de kern van het boksen die ook in de warming up altijd naar voren komt: Met minimale inspanning zo effectief mogelijk zijn.

VondelGym

Oefeningen als: “pivotteren”, “pendule-beweging” en “in-en-uit de situatie stappen” werden in een rap tempo afgewerkt. Met name het veelvuldig oefenen van het specifieke voetenwerk, de basis van elke goede bokser, viel ook bij deze ervaren trainers in goede aarde. Vooral voor de kickboks-trainers was dit een extra toevoeging. Aan het eind van de training werd er nog uitgebreid “schaduw”gebokst, waarna de sessie werd afgesloten met een groepsfoto.

Vondelgym

Organisator Marvin Michel van Vondelgym vond de bijeenkomst in een voor hen volstrekt andere omgeving ( “zo’n mooie klassieke boksschool”) die deels ook als teambuilding bedoeld was: “fantastisch”. De sfeer was geanimeerd en ontspannen en iedereen wilde zich “zoveel mogelijk eigen maken” . De oefeningen vond hij heel leerzaam en meteen toepasbaar in de verschillende trainingen die bij Vondelgym worden gegeven.

VondelGym

Marvin is van plan om bokstraining veel ruimer op te nemen in het rooster van Vondelgym. Ook met name om boksen toegankelijker te maken voor een veel groter publiek. Er gaan bokszakken verdwijnen en er komt meer ruimte voor specifiek voetenwerk in de trainingen en met name de techniek van het klassieke boksen ziet hij als gerichte uitbreiding van hun aanbod.

Dit was zeker niet de laatste keer dat Vondelgym naar Crooswijk komt. Deze eerste ontmoeting smaakt naar meer. Waarvan acte.

VondelGym

Reacties

reacties