De thuiswedstrijd van BT Euregio werd gehouden in Heerlen bij Patrick Driessen, een overvolle zaal met veelal Euregio aanhang maar vooral sportief publiek. Alle boksers keurig op tijd en gewicht, zodat we met 8-8 konden beginnen. Bij winst komt hierop een punt erbij.

Windmill Marc van Bokhoven vs Euregio Daniel Varketin
Jeugd 60 kg.
Marc bokste een gedegen wedstrijd tegen de meer ervaren Varketin die in de derde ronde de wedstrijd naar zich toe trok. Mooi debuut voor Marc en aanwinst voor het Windmill team, die liet zien over karakter te beschikken.
Winst Varketin.

Windmill Simon Pormes vs Euregio Donny Dautzenberg.
Jeugd 56 kg
Simon bokste tactisch een slimme wedstrijd, goed counteren en dan gelijk zijn tweede aanval inzetten. Geen risico nemend op de fysieke sterke Dautzenberg. Keurige overwinning.
Winst Pormes.

Windmill Lyon Beermann vs Euregio Anas El Abid
Elite 69 kg.
Lyon begon zijn wedstrijd prima door op El Abid goed op te vangen en dan te scoren, dat ging al beter dan in Breda.
De tweede ronde begon El Abid gelijk een tandje erbij te gooien en trof met een hoek Lyon stevig, dat had wat herstel tijd nodig maar die was er niet. Al Abid zette gelijk een stevige serie door waardoor Lyon zijn neus bleef bloeden. RSC 2e ronde. Een goed leermoment en zeker vertrouwen voor een volgende Windmill wedstrijd.
Winst El Abid.

Windmill Delano James vs Euregio Mustapha Amadu.
Elite 69 kg.
Voor deze pot ging het publiek eens lekker zitten, schitterende partij waarbij Delano 100% van zichzelf gaf. Amadu is een toptalent uit Euregio wat zich sterk heeft ontwikkeld afgelopen jaar en ook zijn wedstrijden in Nederland komt halen. Drie rondes topkwaliteit waarin Delano duidelijk de betere was en ook de stijlprijs in ontvangst mocht nemen.
Winst Delano

Windmill Yair Molenaar vs Euregio Youssef Zaaboul
Jeugd 75 kg.
Yair stond redelijk zwaar gematch maar kan dit niveau aan, Zaaboul is fysiek en Yair kan boksen. Goede wedstrijd die nipt is verloren. Ook deze jeugdbokser zal komend jaar uit blijven komen voor het Windmill
Winst Zaaboul

Windmill Brice Briha vs Euregio Thiery Cremer
Elite 75 kg
Brice was op de valreep opgeroepen om het Windmill team te versterken met de wetenschap dat zijn opponent Cremer een A klasser uit België was.
Keurig zijn werk gedaan waarin duidelijk was dat als Brice naar zijn hoek had geluisterd hij zelfs had kunnen WINNEN. Toch ook weer een leermoment en in Brice zit op dit Oberliga niveau best wel potentie.
Winst Cremer

Windmill Vlad Jaskhul vs Euregio Ruben Veciunca
Doordat er afmeldingen waren vanuit Windmill moest deze partij doorgaan op de 75 kg, Vlad was niet optimaal voorbereid op deze partij vanwege vooraf andere afspraken die Vlad al in januari had doorgegeven.
Om het team te ondersteunen bokste Vlad toch tegen knaller Veciunca.
Liep niet lekker, Vlad kon Veciunca niet op zijn afstand houden wat resulteerde in clinchen met het risico op scheurtjes.
Derde ronde brak de dokter de partij af vanwege wenkbrauw blessure Vlad.
Winst Veciunca.

Windmill Rick de Nooijer vs Euregio Martin Houben.
In overleg hiervoor gekozen om Rick uit te laten komen tegen de sympathieke Houben.
Namelijk een verschil van internationaal 60 partijen.
Rick bokste een super wedstrijd waarin hij alle aanwijzingen vanuit zijn hoek opvolgde, met als resultaat dat Houben vol aan de bak moest tegen de onvoormoeibaare Rick. Wat een titanenstrijd! Houben won uiteindelijk net op punten maar qua fitheid Rick, klasse partij waarbij Rick de prijs als opvallendste Rookie mocht ontvangen.
Winst Houben totaal uitslag 14-10 voor Euregio
Aito Koster bokste nog een partij tegen Farid Sayeedie, helaas buiten de puntentelling om. Aito wint deze partij.

Trainers en coaches bedankt voor de coöperatieve instelling, niet getreurd bij dit verlies. We worden alleen maar beter als we dit gezamenlijk vast blijven houden.

Tot 7 mei in Assen

Windmill-team
Peter van der Pas17904421_1134511603327423_251844101915407810_n

Reacties

reacties