Zestien jonge boksers en boksters van het Rotterdam Boxing Junior Talent Team trainen ongemerkt elke dag om bokskampioen te worden.  Aan de hand van persoonlijke interviews leert u ze beter kennen.  Vandaag in deze serie:  Jenairo Gomes 

15 jaar, 66 kg

7 wedstrijden, 4 gewonnen (en twee oefenwedstrijden zonder uitslag)

Huk-Tti

Zijn opa ‘Mattie’ is zijn grootste vriend, supporter en boksmotivator. Hij bokste vroeger ook en moedigt nu al jaren zijn kleinzoon aan. ,,Ik wilde net als iedereen vroeger voetballer worden,” begint de vijftienjarige Jenairo Gomes, die met zijn moeder en zusje in Rotterdam-Noord woont en daar opgroeide. ,,Met vriendjes voetbalde ik altijd buiten en deden we spelletjes als busjetrap.” Toen hij zeven jaar oud was, stelde zijn moeder hem voor om toch voor een vechtsport te kiezen. ,,Want ja, mijn opa deed aan boksen en karate, mijn neven deden aan boksen en kickboksen. En toen werd er onder ons huis een sportschool geopend waar je aan boksen en karate kunt doen.”

Bij Huk-Tti aan de Zaagmolenstraat begon Jenairo eerst met karate. Hij behaalde de blauwe band en deed twee wedstrijden. ,,Ik won de open Zuid-Nederlandse kampioenschappen en werd Europees kampioen.”

Boksen doet hij nu al acht jaar, bijgestaan door zijn trainer Rob Salm. ,,Ik denk dat deze sport meer in mijn bloed zit. Mensen uit de buurt motiveerden me ook om te gaan boksen.”

Zijn eerste officiële bokswedstrijd was in 2016, wat hem gelijk de titel Zuid-Nederlands kampioen opleverde en waarna hij een trotse opa zag. En in 2018 werd hij zelfs Nederlands kampioen in de startersklasse.

In hetzelfde jaar trad Jenairo ook toe tot het junior Talent Team van Rotterdam Boxing. ,,Mijn coach had geregeld dat ik een keer kon meedoen met een training bij Van ’t Hof. Sindsdien train ik daar elke woensdag en elke zaterdag met de andere talenten. Dat is heel leerzaam. Wat ik van anderen hoor is dat ik snel ben, veel power heb en dat mijn jab goed is, ik heb lange armen. En ik kom altijd met een lach in de zaal, train serieus en doe hard mijn best.”

Dat doet hij ook in het leven. De middelbare scholier zit nu in zijn examenjaar en is gedisciplineerd. ,,Ik ga elke dag naar school en ik train elke dag. Als ik ’s middags thuiskom van school, ga ik eerst leren, dan trainen en daarna weer mijn toetsen doornemen.” Na zijn examen wil hij graag verder leren, waarschijnlijk Sport en Bewegen op het Albeda College, om ooit wellicht zijn eigen gym te openen.

Als we spreken over zijn sportieve dromen, dan ziet hij ook wel een wereldtitel voor zich. ,,Ik kijk veel naar filmpjes van profboksers als Mayweather. Van iedereen probeer ik zoveel mogelijk te leren en het motiveert ook. Hopelijk kan ik begin volgend jaar weer een wedstrijd boksen.” Floyd Mayweather mag dan zo’n beetje alles hebben gewonnen wat er te winnen viel, toch is Jenairo’s grote voorbeeld niemand anders dan opa Mattie. ,,Hij is mijn grote favoriet.”

Volgende keer in deze serie: Delano Hoogendoorn

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like en deel dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing.

Reacties

reacties