Naast Rex wonnen ook felix Jordan en Artjom Kasparian hun wedstrijd. Helaas was de tegenstander van Roy Korving die dag ziek geworden en ging zijn partij niet door.
Zaterdag 15 november boksen ze tegen een team uit Denemarken. Locatie:Boksschool van t Hof Slachthuiskade 39 aanvang 19.00 uur

banner 15 nov 2014

Piepjonge boksers winnen Memorial
Afgelopen maandag namen zeven Nederlandse boksers het op tegen zeven buitenlandse boksers tijdens de Bep van Klaveren Memorial. Nederland won alle zeven partijen. De selectie Nederlandse boksers was dit jaar erg jong. Felix Jordan (16): ‘Ik denk dat het wel eens de jongste Bep-selectie ooit zou kunnen zijn.’ – Door Jelger Woudstra
De Bep van Klaveren Memorial is het grootste boksgala van Nederland en wordt jaarlijks gehouden ter herinnering van bokser Bep van Klaveren, Olympisch Kampioen in 1928. Dit jaar was de 21ste editie. Het was de eerste keer dat Felix meedeed. Nerveus
‘Ik was best nerveus. Het is voor mij de grootste wedstrijd tot nu toe. In de eerste en tweede ronde van mijn partij kwam ik daardoor niet echt in mijn ritme. In de derde en laatste ronde ging het goed en kwam ik in mijn eigen spelletje.’ Hij won de partij op punten van zijn Zweedse tegenstander Ismail Kuut. Felix’ teamgenoten deden hetzelfde tegen vier andere Zweden, een Noor en een Belg. ‘Toch was het niveau hoger dan ik had gedacht’, vertelt Felix, ‘ik onderschatte mijn tegenstander in eerste instantie. We hadden natuurlijk het thuisvoordeel. Als dit in Zweden was geweest, waren een paar partijen wel anders gegaan.’No Knock Out
Naast Felix deden er voor Nederland veel andere jonge boksers mee: Tony Jas (15), Rex Meijer (17), Artjom Kasparian (19). ‘Ik denk dat het wel eens de jongste Bep-selectie ooit zou kunnen zijn’, zegt Felix. Zelf bokst Felix sinds zijn veertiende wedstrijden, nadat hij rond zijn twaalfde aan de eerste No Knock Out-wedstrijden meedeed. ‘Dat zijn onofficiële wedstrijden. Het gaat daar, zoals de naam al weggeeft, niet om de harde klappen, maar om de techniek. Je leert ook hoe het is om een wedstrijd met publiek, en al het andere wat erbij komt kijken, mee te maken. Toen ik op mijn veertiende mijn eerste echte wedstrijd moest boksen, had ik die ervaring dus al. De eerste partij won ik ook meteen.’Analyseren
Meedoen aan het herdenkingsgala is voor Felix een stap in de goede richting op het pad dat moet leiden naar de Olympische Spelen van 2020. ‘Dat is wel het doel, ja. Zoals het nu gaat, lig ik op schema. Het is voor mij vooral zaak om zoveel mogelijk wedstrijden te boksen.’ Inmiddels bokst hij al in de hoogste A-klasse. Winnen is geen vanzelfsprekendheid meer. ‘Ik kom zo langzamerhand tegen steeds meer ervaren jongens. Ik heb zo rond de twintig A-klassepartijen gebokst, maar A-klasse is A-klasse. Dus je komt ook jongens tegen die vijftig wedstrijden op dat niveau hebben gevochten. Dan kom je wel eens je meerdere tegen, maar je ontwikkelt ook sneller. Als je goed kun analyseren, leer je meer van je verlies dan van winst.’

Reacties

reacties