Wie al vele jaren meeloopt in het boksen, herinnert zich nog als de dag van gisteren dat men voor een optreden van Mohammed Ali het bed uitkwam. Zelfs personen die anders nooit belangstelling hadden deden midden in de nacht het licht in de huiskamer aan en namen enthousiast plaats voor de televisie. Het optreden van Mohammed Ali mocht niet worden gemist.

Ruim veertig jaar later is hetzelfde gebeurd. Met een eigentijdsere sfeer in de skylounge op de zestiende verdieping van Inntel-hotel in Rotterdam. Op the American way was het gevecht van de eeuw: Floyd Mayweather tegen de Filippijn Manny Pacquiao te zien met bunny’s, gekleed in strak zittende pakjes en jonglerend op paalhoge hakken voor de bediening van de Vips en met roulettetafels voor de gokkers. De dresscode was overwegend strak en glimmend. Het was Las Vegas aan de Maas. Voor wie niet zo bevoorrecht was moest plaatsnemen achter de sta-tafels. Heel apart, uniek bijna. l’Histoire se répète. De nacht van de glitter en de glamour. Er liep een toeschouwer rond met het t-shirt ,,Float like a butterfly, Sting like a bee” het motto van Mohammed Ali.
Ruim 300 aanwezigen genoten van het uitzicht dat in de nacht van zaterdag op zondag betoverend was. Een mysterieus verlicht cruiseschip lag aangemeerd bij de Erasmusbrug en de sterren fonkelden aan de hemel. Er was tijd in overvloed om van te genieten. Het publiek werd volgens de officiële uitnodiging om half één verwacht in de veronderstelling dat de partij om vier uur zou plaatsvinden. Dat werd een uur later, bleek al snel. Het deerde de bezoekers niet, de tijd vloog om, voor de meesten. De een na de andere anekdote vloog over tafel en er werd veel gelachen. De organisatie van het Gala was in handen van Hearts B.v. en Goodvibes.
,,We hadden het wel vier keer kunnen uitverkopen,’’ zei gastheer Piet Hofman die genoot van de uitzonderlijke entourage om hem heen waarin vanuit de Rotterdamse boksscene herkenbaar waren Ed Boers, internationaal scheidsrechter Robert Verwijs, vele bekende oud-kampioenen uit een rijk boksverleden en Don Diego Poeder, die als ‘ringspeaker’ informatie gaf. Ook degenen die niets op hadden met boksen, dat waren er best veel, luisterden uren aandachtig naar al die verhalen over vroeger.
De warming up werd verzorgd door het Talentteam van Rotterdam Boxing. Ze gaven een flitsende demonstratie weg, en mengden zich na een frisse douche, ook strak in het pak onder de bezoekers. (Rex Meijer deed zelfs een gooi als Daniel Craig lookalike). Grote talenten voor de toekomst. Wat een sfeer! Er werd ook druk gespeculeerd over de uitslag. Het zal Mayweather wel weer worden omdat hij de grandmaster van ontwijken is en niemand hem ooit met een K.O. heeft kunnen uitschakelen, sterker: hij heeft nog nooit een wedstrijd verloren (48). ‘Pacman’ daarentegen is een aanvallende bokser met een geweldige inzet en een niet aflatende stootkracht, al jaren bijgestaan door zijn trouwe manager, die hem, ondanks een verregaande vorm van Parkinson, tot op de dag van vandaag bijstaat als trainer.
Buiten werd inmiddels (ja echt…) al licht en doofden de lampen van het cruiseschip, toen Mayweather en Pacquiao even voor zes uur via drie televisieschermen eindelijk naar de ring liepen in Las Vegas. The best ever zou worden gekroond. Twaalf ronden lang hield iedereen zijn adem in op de zestiende verdieping van het Inntel hotel. De partij was tot het eind ongelooflijk spannend. De sympathiekere Pacquiao was aanvalslustiger dan Mayweather maar hij kreeg geen loon naar werken. Hoewel….zijn gage was 100 miljoen dollar.

Door Marijke Blom en Hans de Bruijn

https://www.facebook.com/BoxeoTijuana/videos/484632495021932/
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/las-vegas-aan-de-maas-lekker-slaan

Reacties

reacties