Rotterdam Boxing is nu ruim 6 jaar actief. In die periode is al veel bereikt: Met steun van de Gemeente Rotterdam, particuliere Fondsen, het bedrijfsleven en sponsors zijn talloze nieuwe ontwikkelingen opgezet en activiteiten uitgevoerd. Naast het “Talentteam” dat al een groot aantal Nederlandse kampioenen heeft voortgebracht, zijn er op brede schaal schoolprojecten opgezet om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de bokssport en in de “Mattietrainingen” worden jaarlijks tussen de 150 en 200 jongeren met gedragsproblemen getraind en begeleid, wat tot aantoonbare resultaten heeft geleid.

Met ingang van dit jaar hebben we een “Junior Talentteam” gestart onder leiding van Rob Schipper die bij RBV Crooswijk al veel ervaring heeft opgebouwd. Doelstelling is om talentvolle jongeren van de diverse Rotterdamse boksverenigingen reeds jong extra te gaan begeleiden op diverse vlakken en ook al vroegtijdig (inter)nationale ervaring te laten opdoen.

Ook is Rene Braad (ervaren sportinstructeur bij de Mariniers en veel ervaring in diverse functies bij de Boksbond) aangetrokken als trainer. Rene zal zich specifiek op de wedstrijdgroep gaan richten waarbij zijn brede ervaring en kennis een welkome aanvulling is op de trainersstaf van Rotterdam Boxing. In totaal heeft Rotterdam Boxing een staf die nu bestaat uit: Ton Dunk, Robert Nokhai, Rob Schipper en Rene Braad. Hun verschillende competenties en specialismen vormen een sterk team dat als doelstelling heeft de aansluiting bij de Europese top te versterken en te verbreden.

Daarnaast worden specifiek opgeleide trainers, waaronder ook leden van ons Talentteam, ingezet in de school- en mattietrajecten. Al met al staat er nu een stevige organisatie die het Rotterdamse (en omgeving) boksen nieuwe impulsen geeft.

trainersstaf

trainersstaf