IMG_7079

 

 

NK BOKSEN: Talentteam Rotterdam boekt bescheiden winst op tweedaags bokstreffen.

`everybody has a plan, until they get punched in the face`. Mike Tyson.

Het was al vroeg een drukte van belang in Rotterdams’ Topsportcentrum recht tegenover de Kuip. Het weer was ernaar: winderig en nat.

Dag een begon rond 5 uur in de middag. de broodjes werden gesmeerd en de croquetten stonden al te sputteren in het vet bij de balie van het restaurant. De binnenstromende bezoekers, waaronder ook de leeftijdklasse 4-5 jarigen goed vertegenwoordigd was, deden zich tegoed aan de snel geserveerde lekkernijen. Op het programma stonden 12 halve finale partijen in verschillende categorieën, zowel dames als heren.

Om vijf uur ging de gong voor de eerste partij in de Elite B/klasse Heren.

De eerste kandidaat van Rotterdam Boxing was daarna aan de beurt. Felix Jordan, van RBV van ´t Hof, kwam in de categorie Jeugd A klasse heren tot 69 kilo uit tegen Sammy Wagensveld van `De Voltreffer`, in de halve finale.

Na een gelijk opgaande eerste ronde waarin Felix aanvallend goed uit de voeten kwam, kwam Sammy in de tweede ronde sterk door met een paar rake stoten. In de 3e ronde sloeg de vermoeidheid voor beide boksers duidelijk toe en werd het spel slordiger.

Sammy Wagensveld zegevierde uiteindelijk.

Abbygail Deekman kwam voor van ´t Hof uit tegen Linda Ooms van UBV Joop Verbon in de Elite A/klasse Dames, tot 51 kilo, dit betrof ook een halve finale.

Er werd goed gebokst met uitstekend verdedigend spel en een paar trefzekere aanvallen van Abbygail. Gaandeweg de partij drong Linda haar in de verdediging en overwon tenslotte met een eindstand van 2 tegen 1.

Daarna kwam Dari Duarte, van ´t Hof uit tegen Xavier Kohlen van de Amateur in de halve finale in de Elite A klasse Heren tot 69 kilo. In drie ronden van drie minuten bleek Xavier uiteindelijk sterker. Hij versloeg Dari met 3 tegen 0.

Delano James kwam automatisch in de finale door het terugtrekken van tegenstander Bryan Nisia van Haagse Directe. Dit in de categorie Elite A/klasse Heren tot 69 kilo.

De partij waar al naar werd uitgekeken was die tussen Artjom Kasparian van van ´t Hof met 29 gebokste partijen, waarvan 27 gewonnen en Max van der Pas van de Aleco Boksacademie. Met meer dan 200 gebokste partijen de meest ervaren bokser in de categorie Elite A klasse Heren tot 75 kilo.

In een aantrekkelijke aanvallende partij, probeerde Artjom met wisselende tactieken door de ijzeren verdediging van Max heen te breken. Dat lukte niet en de winst ging naar v.d. Pas met een overtuigende score van 3 tegen 0.

Op zondag was het weer nog slechter dan de eerste dag. De bezoekersaantallen stegen evenredig. Kortom, het was een gezellige drukte op de tweede etage van het sportcentrum. Hele families namen plaats op de tribunes om hun pupillen hartstochtelijk aan te moedigen in een programma waarin meer dan 20 finale partijen afgewerkt moesten worden.

In de eerste partij die klokslag 2 uur van start ging het tussen Jordy Xhofleer van BV Hofleer tegen Jawed Bouziam van RBT van ´t Hof in de catogorie Junioren B/klasse Heren tot 70 kilo.

In 3 ronden van 2 minuten kwam Jawed meteen aanvallend door in de eerste ronde. Over en weer werd behoorlijk geïncasseerd door beide boksers. De laatste ronde ging gelijk op, alhoewel de vermoeidheid bij allebei zijn tol eiste. Jawed bleek uiteindelijk de sterkste en won de partij.

Na de pauze kwam Rex Meyer met 32 gebokste wedstrijden, waarvan 15 gewonnen uit tegen Hendrik v.d. Vaart, met 28 partijen. De eerste ronde ging gelijk op, de tweede was duidelijk voor Rex, De overwinning ging dan ook naar de 18jarige bokser van RBV van ´t Hof.

 

IMG_7081

In de Elite A klasse voor dames troffen we een partij waar beide dames voor de laatste maal in de ring stonden. Zowel Michaela Helmesova van `De Amateur` was met haar 36 jaar de oudste van de twee. Ook Rachell Ritfeld van RBV van ´t Hof, hing haar bokshandschoenen na deze wedstrijd aan de wilgen. De dames vochten voor elk punt wat resulteerde in een zeer aantrekkelijke wedstrijd. De overwinning ging uiteindelijk naar Rachell.

In de Elite A klasse voor Heren tot 69 kilo kwam Delano James van RBV van ´t Hof voor de vierde keer tegenover Xavier Kohlen, van `de Amateur` te staan. De vorige 3 keer won Xavier. Er hing voor Delano dus veel af van deze partij. In een harde maar attractieve wedstrijd zocht Delano meteen de aanval en hield die voor langere tijd. De wedstrijd ging gelijk op met prachtige series over en weer. Groot was dan ook de teleurstelling bij Delano en zijn supporters toen geheel onverwacht de overwinning voor de vierde keer aan Xavier werd toegekend.

In een van de laatste finalepartijen stond favoriet Max van der Pas van Aleco Boksacademie tegenover Wouter Djokic van ABCC Apeldoorn. Een uitstekend gespeelde partij, waarbij de boksers gelijk opgingen, resulteerde tenslotte in een overwinning voor Wouter Djokic.

Marijke Blom.