Ze kunnen bijna niet wachten. Zodra het weer mag, stappen de boksers van het Junior Talent Team maar al te graag de ring weer in voor hun volgende wedstrijd. Tot die tijd trainen ze onopgemerkt door. Wie zijn die jonge boksers van het Junior Talent Team? Deze week: Jochem Zuijdgeest

17 jaar, -69 kg

1 wedstrijd, 0 gewonnen

Boksvereniging: Van ’t Hof

Bij een tegenslag, klein of groter, laat hij zich niet kennen. Tijdens zijn eerste bokstraining werd hij goed geraakt, dat weerhield hem niet. En zijn eerste wedstrijd mag hij dan verloren hebben, hij ging er vol in en het smaakt naar meer.

Hoewel Jochem Zuijdgeest altijd al interesse in vechtsporten heeft gehad, bokst hij zelf pas een jaartje. Hij voetbalde en besloot op een dag ‘gewoon een keertje mee te trainen’ bij Van ’t Hof, dat bovendien van Nootdorp, zijn woonplaats, nog een beetje bereikbaar was met de scooter. ,,Ik keek altijd al filmpjes van Anthony Joshua, maar ook van Mohammed Ali en Mike Tyson. Ik wilde het zelf een keer proberen. Ik vond het gelijk leuk, de boksschool ook. Toen ik binnen kwam lopen, voelde ik me meteen thuis.”

Jochem trainde meer, werd steeds beter en besloot na een mindere winterperiode door een blessure, de knop om te zetten. Tijdens de eerste coronagolf is hij keihard gaan trainen. ,,Ik viel af – ik woog 78 kilo – en ik stuurde Ton Dunk een mail dat ik wedstrijden wilde gaan doen en dat ik de top van Nederland wilde bereiken.”

Zijn eerste wedstrijd was tijdens de jeugddag. ,,Ik ging er vol in. De eerste ronde was voor mijn tegenstander, de tweede voor mij. Hij won uiteindelijk, maar ik wil heel graag opnieuw de ring in.”

Zijn moeder steunt hem volledig, zijn broertje, 15 jaar, wil nu ook graag boksen. Jochem zit nu in een tussenjaar. De havo is afgerond, straks wil hij graag marketing en sales studeren en het liefst een eigen bedrijf hebben of iets met boksen doen.

Sinds de knop is omgezet is Jochem volop bezig: hij traint twee keer per dag, zes dagen in de week. Sinds juni zit hij bij het Junior Talent Team van stichting Rotterdam Boxing, hongerig om meer te leren, beter te worden, de top te bereiken en alle tegenslagen te overwinnen.

Volgende week in deze serie: Aaliyah Hoppema

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like en Deel dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing.