Rotterdam Boxing investeert in een ploeg talentvolle jonge boksers om nog meer uit hun kwaliteiten te halen. Individuele begeleiding, krachttraining (inter) nationale trainingskampen en tournooien moeten het niveau naar een hoger plan tillen. Een doordacht trainingsprogramma, aangevuld met bijvoorbeeld dieet-adviezen en mental coaching kunnen ook bijdragen aan de individuele ontwikkeling van de boksers. Het team bestaat nu uit 9 boksers.
We zullen U vanaf vandaag met alle talenten kennis laten maken.

TalentTeam Rotterdam Boxing

Myrea van den IJssel (24) komt uit een echte boksfamilie, niet alleen haar vader en broer, maar ook een neef doet aan dezelfde sport. Met RBV Crooswijk als thuishaven, is Myrea sinds vorig jaar ook lid van het Talentteam van Rotterdam Boxing. Naast extra training van verschillende coaches geeft het haar ook een meerwaarde in de vorm van support uit de groep van boksers zelf. Ze denkt ook veel te hebben aan “mental coaching”. Ze heeft soms last van een plotselinge blokkade als de tegenstandster “iets anders doet dan ze verwachtte”. Om dan snel te schakelen naar een andere tactiek is voor haar dan lastig. Wellicht kan een mental coach hierbij advies geven.

Myrea heeft tot nu toe 31 wedstrijden gebokst waarvan ze er 21 won. Haar sterke kanten vindt ze haar aanvallende stijl en ook dat ze zich niet makkelijk laat afschrikken door een tegenstandster. Ze begon in de klasse tot 69 kg, maar mede gezien haar lengte is het beter om voortaan uit te komen in de klasse tot -64 kg. Daar zit ze nu ook op, alhoewel dat, met name in de afgelopen kerstperiode wel een flinke opgave was

Het vrouwen boksen zit volgens Myrea sterk in de lift op dit moment. Vooral in de breedtesport. Je ziet steeds meer vrouwen die aan boksen doen, maar dit is ook vaak alleen recreatief en ook op latere leeftijd en meestal niet gericht op wedstrijdboksen. Dat kan in Nederland nog wel wat beter, vindt Myrea. Er zouden meer extra trainingsmogelijkheden moeten zijn op nationaal niveau, zeker voor vrouwen.

Haar ultieme droom is deelname aan de Olympics in Tokyo. Ze zal zich daarvoor nog wel moeten kwalificeren voor de komende EK en WK. De selectie hiervoor moet echter nog plaatsvinden.

Myrea denkt dat ze op Europees niveau “er wel tegenaan zit”, dat was tenminste haar ervaring toen ze in Zweden onlangs aan bokswedstrijden deelnam, maar dat ze nog veel meer ervaring moet opdoen internationaal. Zo’n training die ze binnenkort in Duitsland gaat doen en een komend toernooi in april in Parijs dragen daar wel aan bij.

Het blijft heel lastig om een maatschappelijke carriere te combineren met boksen op niveau.

Myrea volgt nu de studie: “Healthcare Management” aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze hoopt na haar afstuderen volgend jaar wellicht te starten met een eigen onderneming in de zorgsector en dat te combineren met haar bokscarriere. Want boksen blijft ze, dat staat vast. “Ik zou niet meer zonder kunnen” zegt ze.

Gevraagd naar haar idolen in de sport noemt ze er twee:

Serena Williams, om haar ongelooflijke doorzettingsvermogen en inzet, ook voor haar leeftijd en als bokser: Lomatsjenko: om zijn schitterende stijl met prachtige bewegingen.