Rotterdam Boxing investeert in een ploeg talentvolle jonge boksers om nog meer uit hun kwaliteiten te halen. Individuele begeleiding, krachttraining (inter) nationale trainingskampen en tournooien moeten het niveau naar een hoger plan tillen. Een doordacht trainingsprogramma, aangevuld met bijvoorbeeld dieet-adviezen en mental coaching kunnen ook bijdragen aan de individuele ontwikkeling van de boksers. Het team bestaat nu uit 9 boksers.

Rex Meyer (18), scoorde zilver op het NK van 2016 (-64 kg). Van de 47 gebokste wedstrijden won hij er 33.

Hij komt uit een echte boksfamilie: Naast zijn vader, die nu assisteert bij het Jeugd-talentteam, traint zijn broer van 13 ook al enige tijd op de boksschool: “hij is technisch beter dan ik”, weet Rex nu al. Zelf begon hij ook zo rond zijn 12/13e en vanaf 14 jaar pas echt serieus, daarvoor deed hij aan voetbal en atletiek. “Ik heb vrij lange armen, dat is een voordeel bij boksen”.

Rex kampt al enige tijd met een hardnekkige handblessure. Dat gaat inmiddels al een stuk beter. Tijdens de training draagt hij extra bescherming en bij wedstrijden moet hij “maar even door de pijn heenbijten”, zegt hij zelf.

Rex Meyer

Volgens Rex is het imago van het boksen steeds beter geworden. Er zit wel een verschil met dat van het kickboksen. Maar mensen zoals Rico Verhoeven zijn wel een heel goed boegbeeld voor de sport. Zijn eigen sterke kanten vindt hij naast de vrije lange reach van zijn armen: “zijn oog voor het spelletje” wat hij door ervaring steeds beter in de vingers heeft. Wat hij nog beter zou willen is het “lezen” van de tegenstander en efficientere stoten plaatsen: “vooral stoten om te raken” Ook het beheersen van emoties tijdens de wedstrijd noemt hij als leerpunt. Het Talentteam vindt Rex vooral inspirerend door de andere leden en de faciliteiten die erbij horen. Daarnaast doet Rex ook inidividueel nog aan hardlopen, fitness en speciale kracht- en conditietraining.

Hij vindt het wel erg jammer dat hij nog geen tijd heeft kunnen vrijmaken voor het volgen van een trainingskamp. Dat ziet hij ook niet gebeuren op korte termijn want Rex heeft een fulltime baan als procesoperator en dat is vrij lastig combineren met een bokscarriere.

Zijn doel is op korte termijn: De Nederlandse Kampioenschappen in Mei en wellicht Tokyo in 2020. Maar eerst komt hij op 24 februari uit tijdens de ontmoeting in Rotterdam van het Talentteam met een ploeg uit London.

Gevraagd naar zijn idool in de bokswereld, antwoordt Rex, net als 2 andere leden van het Talentteam: Lamotsjenko.