Rotterdam Boxing investeert in een ploeg talentvolle jonge boksers om nog meer uit hun kwaliteiten te halen. Individuele begeleiding, krachttraining (inter) nationale trainingskampen en tournooien moeten het niveau naar een hoger plan tillen. Een doordacht trainingsprogramma, aangevuld met bijvoorbeeld dieet-adviezen en mental coaching kunnen ook bijdragen aan de individuele ontwikkeling van de boksers. Het team bestaat nu uit 9 boksers. We zullen U vanaf vandaag met alle talenten kennis laten maken.

Sammy Wagensveld (20) -64 kg. Is vijf maal Kampioen Jeugd geweest. Dit is zijn tweede jaar in de Elite categorie. Hij heeft tot nu toe 57 wedstrijden gebokst: 30 gewonnen, 15 verloren en 2 onbeslist.

Sammy stond op vierjarige leeftijd al rond te kijken in de boksschool. Zijn vader bokste en hij ging mee zodra hij kon lopen. Sinds zijn elfde bokst hij al wedstrijden. Naast boksen was hij ook al vroeg geinteresseerd in dansen, en bleek daar ook nog heel goed in te zijn. Tot zijn twaalfde heeft hij op de bekende school van Lucia Marthas in Amsterdam gezeten. Op een gegeven moment moest hij zelf kiezen voor een van beide: Hij heeft hij toen in volle overtuiging voor boksen gekozen.

Sammy Wagensveld

Sammy Wagensveld

Sammy heeft zeker geen spijt dat hij die jaren ervaring op de dansacademie heeft opgedaan. Er zijn ook de nodige overeenkomsten tussen dansen en boksen: voetenwerk, geisoleerde bewegingen, mobiliteit en snel schakelen.

Zijn doel is om hogerop te komen op Europees niveau. Hij heeft onlangs in de Eindhoven cup van een tegenstander gewonnen, die brons in London heeft gehaald. Hij haalde een overwinning op de Bep van Klaveren Memorial. Half maart is hij nog uitgekomen op een toernooi in Finland (Gee Bee in Helsinki),hij begon sterk aan zijn partij, maar verloor uiteindelijk de laatste ronde en won alsnog brons. Dit jaar wil hij uitkomen op het NK , daarna het EK.

Het talentteam vindt hij belangrijk omdat hij door kan groeien door tegen betere tegenstanders te boksen en ook nog meer wedstrijdervaring op te doen, met name in het buitenland. Ook de professionele ondersteuning zoals bijvoorbeeld een diëtiste vindt hij belangrijk. Hij is onlangs van de -69 kg naar de -64 kg gegaan, wat ook de nodige inspanning heeft gekost. Sammy omschrijft zichzelf als een “stylistisch nette bokser”, alhoewel hij nog wel wat “zakelijker” in de zin van efficiënter zou willen boksen. Ook wil hij meer rust in wedstrijden brengen.

Naast het boksen volgt hij de HBO opleiding commerciële economie, hij zit nu in het tweede jaar. Hij denkt de opleiding ook te kunnen gebruiken bij het boksen, want hij volgt ook de specialisatie sportmarketing. Vanuit de hogeschool wordt hij ook begeleid door een topsportcoördinatie. Daarnaast geeft Sammy ook clinics voor volwassenen en begeleidt hij ook kinderen die bokstraining volgen.

Ook helpt hij zijn vader regelmatig in het cafe. De weinige vrije tijd die hij dan nog overheeft besteedt hij aan zijn vriendin, die ook aan boksen doet.

Sammy Wagensveld

Sammy Wagensveld

 

Reacties

reacties