Rotterdam Boxing investeert in een ploeg talentvolle jonge boksers om nog meer uit hun kwaliteiten te halen. Individuele begeleiding, krachttraining (inter) nationale trainingskampen en tournooien moeten het niveau naar een hoger plan tillen. Een doordacht trainingsprogramma, aangevuld met bijvoorbeeld dieet-adviezen en mental coaching kunnen ook bijdragen aan de individuele ontwikkeling van de boksers. Het team bestaat nu uit 9 boksers.

Bea Dudekova: 25 jaar, geboren in Hongarije. Kwam alleen naar Nederland. Ze bezoekt haar familie nog altijd jaarlijks.

Het is niet een specifiek sportieve familie waar Bea uitkomt, behalve haar zus, want die Kajakt. Zelf heeft ze ooit aan voetbal, zwemmen en basketbal gedaan. Ze bokst nu al ruim 5 jaar. Ze neemt inmiddels ook al 4 jaar deel aan wedstrijden.

Haar track record is: 37 wedstrijden gebokst, waarvan 24 gewonnen. In 2017 werd ze Nederlands Kampioen in de categorie -64 kilo.

bea3

Haar “thuishonk”is Boksvereniging Crooswijk. Sinds 2017 is ze aangesloten bij het Talentteam en traint daar ook met grote regelmaat. De voordelen en extra’s die dat voor haar persoonlijk met zich meebrengt, zijn met name de ondersteuning van specialisten als: fysio, mental coaching en voedingsadviezen. Bea heeft vooral veel gehad aan de mental coaching, omdat zij voor elke wedstrijd nogal last heeft van overmatige spanning, die soms een topprestatie in de weg staat. Ze kan nu veel beter omgaan met die spanning. Zelf doet ze ook nog aan krachttraining en hardlopen. De oefeningen die ze tijdens de training krijgt aangereikt, gebruikt ze ook in haar individuele training.

Haar sterke kwaliteiten vind ze haar fysiek en conditie: “Je moet het toch zelf doen” is haar motto. In haar gewichtsklasse van -64 kilo is het soms heel moeilijk om geschikte tegenstandsters te vinden, reden waarom ze nu uitkomt in de -57 kilo klasse.

Gevraagd naar haar grote voorbeeld: “Mike Tyson, zonder twijfel”.

Bea pendelt dagelijks op en neer voor haar werk in Amsterdam. “een afstandje van niks: 40 minuten met de Intercity-Direct”. Ze werkt in een Amsterdams Hotel/ Restaurant aan de Prins Hendrikkade, pal tegenover het Centraal Station.

Haar baas geeft haar alle medewerking voor training, stages en wedstrijden. Hij is ook heel trots op haar prestaties: “Zij is Nederlands Kampioen”, meldt hij de hotelgasten regelmatig. Als tegenprestatie werkt ze extra in de drukke zomermaanden. “De steun van je werkgever, is cruciaal bij dit soort topsport” vindt Bea. Ze is vastbesloten haar doel: deelname aan het EK in Polen 2018 te halen, en daarna door naar de WK in India.

Ze wil er hard tegenaan gaan en heeft veel vertrouwen in het programma van het Talentteam, dat nu nog in ontwikkeling is.

Reacties

reacties