Maak kennis met ons Talentteam.

Rotterdam Boxing investeert in een ploeg talentvolle jonge boksers om nog meer uit hun kwaliteiten te halen. Individuele begeleiding, krachttraining (inter) nationale trainingskampen en tournooien moeten het niveau naar een hoger plan tillen. Een doordacht trainingsprogramma, aangevuld met bijvoorbeeld dieet-adviezen en mental coaching kunnen ook bijdragen aan de individuele ontwikkeling van de boksers. Het team bestaat nu uit 9 boksers.

Delano James (26). Won goud bij NK 2016 en drie maal zilver. (-69 kg) Van de tachtig wedstrijden heeft hij er 55 gewonnen, 23 verloren en 2 onbeslist.

IMG_3877

Delano was bijna achttien toen hij met boksen begon. Daarvoor speelde hij voetbal op eerste divisie niveau. Hij heeft zelfs nog met wel eens tegen Feyenoord met Jordy Clasie gespeeld. Blessureleed deed hem besluiten om met voetbal te stoppen. Via een vriend kwam hij eerst bij kickboksen terecht, maar uiteindelijk besloot Delano toch voor de bokssport te kiezen omdat hem dat meer aantrok.

Hij maakt nu deel uit van het Nationale Team. Delano heeft al enige tijd te kampen met een ernstige hernia, hij is daar aan geopereerd en het gaat nu stukken beter. Hij volgt een intensief revalidatie-programma, gaat twee keer per week naar de fysio en doet er alles aan om weer topfit te worden. Vooral lenigheid en beweeglijkheid bevorderen, want hij is nu nog erg stijf. Dat moet ook wel, want zijn ambitie is om dit jaar in juni Nederlands Kampioen te worden in zijn gewichtsklasse.

Delano ziet voor zichzelf ook een meerwaarde in het lid zijn van het Talentteam in Rotterdam. Je hebt veel steun aan elkaar, en wordt ook zelf aangemoedigd.

Delano vindt het motto van trainer Dunk: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder” een goede leidraad.

Delano vindt zichzelf een “complete boxer”: technisch en tactisch, snel en beweeglijk en met de mogelijkheid om snel te schakelen als dat nodig is. Hij vindt dat hij nog wat explosiviteit mist, iets waar hij nu ook aan werkt. Individueel werkt hij nog aan het verbeteren van zijn conditie, krachttraining en techniek.

Zijn doel is om volgend jaar in EK en WK te scoren en daarna op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 uit te komen.

IMG_3879

Delano vult naast zijn intensieve bokstraining zijn tijd met werken als Personal Trainer. Daarnaast is hij ook als trainer bezig met de begeleiding van kinderen die de “Mattietrainingen”volgend. Dit alles valt nog moeilijk te combineren omdat boksen op topniveau een uiterst strak schema vergt van training, voeding, slapen en een ijzeren discipline. Een sociaal leven erop na houden is sowieso bijna onmogelijk. Het mooie van de bokssport, in vergelijking met bijvoorbeeld voetbal, vindt hij dat bij boksen alles veel opener is: fouten worden meteen gezien en bestraft en het vergt een ijzersterke discipline om op topniveau te komen en te blijven.

Reacties

reacties