Zaterdag 24 februari. Tijd: 19.00 uur. Plaats: Boksschool van ’t Hof, Crooswijk Rotterdam.

In een uitverkocht huis start om klokslag 7 uur het eerste deel van de avond: Vijf clubwedstrijden voor de pauze en daarna de ontmoeting met 7 boksers van London Boxing.

 

Voor van ’t Hof kwam allereerst Mohammed El Alami in de ring. De eerste ronde ging gelijk op maar uiteindelijk verloor hij met 2-1 van Yusofi Farhad. De tweede Rotterdamse bokser: Ernst Bastemeyer won van Iljas Touhami van Haagse Directe, evenals Daan Blankemeyer die van Klaas Feitsma (Vargas) won.

In de pauze gingen de broodjes bal er als vanouds razendsnel doorheen. De sfeer zat er goed in en er werd gezellig gepraat. Al waren er ook wat ouders van boksers die nog op moesten met een beetje wit weggetrokken gezichten, stilletjes te wachten op de dingen die komen gingen.

De Londonse ploeg, gekleed in spetterend rood-wit-blauw was afkomstig van een vereniging die van oorsprong voornamelijk bestond uit potige “firefighters”. Dat was aan het postuur van deze boksers nog goed af te zien: goed gespierd en wat ouder en dus meer ervaren.

IMG_3835L

Als eerste was Joey Houten aan de beurt (van ’t Hof) -64 kg uit de Elite B categorie. Hij kwam uit tegen Numan Hussain. In de eerste ronde was Joey de uitdager. Hij zocht in ronde 2 naar kansen, maar moest in de derde ronde 8 tellen incasseren. Uitslag: 3-0 voor London.

In de tweede partij kwam Sander Weterings uit tegen Xavier Akinsente (London). Deze laatste had met 14 gebokste en gewonnen wedstrijden tegen Sander 5 (4 gewonnen) duidelijk meer ervaring. Dit gold trouwens voor alle Londonaren. Aanvankelijk kwam Sander een paar keer goed door met gerichte stoten. Xavier liep zelfs een wond onder het rechteroog op en ook nog een bloedneus.

Uiteindelijk moest Sander in Xavier zijn meerdere erkennen: 3-0.

De derde wedstrijd ging tussen Kevin Setoe (-77 kg 7 gebokste en gewonnen wedstrijden) en Chris Cunningham ( 16 wedstrijden: 12 gewonnen). De eerste ronde bestond uit over en weer aftasten en ging gelijk op. Kevin zocht de aanval in de tweede ronde. In ronde drie werd de blauwe hoek agressiever en kwam Chris een paar keer goed door met stoten. Uitslag: 3-0 voor London.

Partij 4 was er een tussen Simon Pormes en Scott Smart. De meer ervaren Scott kwam met snelle slagenwisselingen, schijnbewegingen en prachtig voetenwerk. Ook Simon verraste met mooi technisch boksen. In de tweede ronde gingen ze er allebei vol in. Snel en vederlicht.

In ronde 3 moest Simon een flinke stoot incasseren en waren er een paar mooie lijf-aan-lijf gevechten. Ook deze partij was met 3-0 voor London.

In de vijfde partij kwam Sammy Wagensveld (-64 kg) uit tegen Ryan Alston. In de eerste ronde waren ze tamelijk aan elkaar gewaagd. Beide boksers waren fysiek en aanvallend. Sammy moest meer incasseren dan zijn tegenstander, maar hield manmoedig stand. Uiteindelijk besliste Ryan de partij in zijn voordeel: Split decision: 2:1

In wedstrijd 6 kwam Rex Meyer uit tegen Elliot Whale, die twee keer zoveel bokspartijen op zijn conto had staan dan Rex (83 tegen 43). Het werd een technisch fraaie partij met veel schijnbewegingen en mooie rechtse directes. Aanvankelijk ging het ook tamelijk gelijk op, maar in ronde 3 kreeg Rex 8 tellen van de scheidsrechter. De eindscore met een split decision van 2:1 voor de Engelsman.

Ook de laatste partij in de -81 kg categorie werd een overwinning voor London Boxing: Ola Alausa versloeg Hannes Gernaat van ABC Albert Cuyp met 3-0.

Het was een leerzame avond voor de Rotterdamse boksers, om uit te komen tegen zo’n fysiek sterke en meer ervaren ploeg geeft extra mogelijkheden om hun eigen stijl en techniek verder te ontwikkelen en ook qua hardheid en vechtkracht nog te groeien.

De 2 stijlprijzen werden volkomen terecht gewonnen door Rex Meyer van Rotterdam Boxing en Scott Smart voor London Boxing

Voor het publiek was het in ieder geval genieten!

Reacties

reacties