Zaterdag 26 september klokslag 12.30 is de “Kick-off” van een nieuwe “Mattie-training” waarin de bokssport een belangrijke rol speelt.

Een groep statushouders uit Iran, Syrië en Eritrea, aangevuld met vrijwilligers (zowel mannen als vrouwen) van het “Netwerk Nieuw Rotterdam” gaat de komende 10 zaterdagen de ring in van boksschool van ’t Hof om de “noble art of self defence” onder de knie te krijgen. De bokssport leent zich bij uitstek om integratie te bevorderen: zaken als discipline, coördinatie, het volgen van vastgestelde afspraken en wederzijds respect, zijn met name in de bokssport belangrijke regels die voor elke deelnemer gelden.

Tim van Rymenant van de stichting Mano organiseert de training en doet zelf ook mee als deelnemer.

“we hebben het geluk dat we een doorgewinterde sportman als trainer hebben kunnen inzetten. Jamshid is een 58-jarige Iraniër die op hoog niveau aan vechtsport heeft gedaan en beschikt over de 7e Dan in Karate.”

Dat was meteen te zien bij de uitgebreide en pittige “warming up”  van wel dik een half uur waarbij menige deelnemer een tikje wit wegtrok en af-en-toe naar wat extra lucht moest happen. Jamshid gaf de daaropvolgende bokstraining met zoveel inzet en toewijding dat alle deelnemers zich tot het uiterste inspanden om de  verschillende basisstoten onder de knie te krijgen.

Donny, een van de vrijwilligers, was heel gemotiveerd om aan deze Mattie-training mee te doen, omdat hij het heel belangrijk vindt om met mensen uit volstrekt andere culturen, gezamenlijk sport te bedrijven, om op deze manier wederzijds begrip te kweken en ook gewoon lekker met je lichaam bezig te zijn.

Dat belooft wat voor de volgende zaterdagen.

Rotterdam, 26-9-2020,

Marijke Blom.

Reacties

reacties