In een afgeladen boksschool Van ’t Hof, werden zaterdagavond 16 partijen afgewerkt in de Categorieen Elite en Jeugd. Te gast was, naast een aantal Nederlandse boksscholen, ook een team uit Harwich, die niet voor de eerste keer op bezoek kwam. De Engelse coach sprak van een atmosphere” en “wonderful place”. Ook was hij heel tevreden met de matching. Hij voorspelde aan het begin dat ze toch zeker drie partijen zouden moeten kunnen winnen. Het werden er twee: Stevie Martin (Jeugd 50 kg) versloeg Sarawat Narinram van de Sharks uit Belgie met een fraaie overwinning, waarvoor hij tevens de eerste stijlprijs ontving.

Peter Gordon (Elite A tot 69 kg) kwam uit tegen Wesley de la Paz (Van ’t Hof). Wesley stond na de eerste ronde al onzeker op de benen. Hij werd door Peter in de 2e ronde met KO uitgeschakeld. Hiermee haalde hij de tweede overwinning voor Harwich binnen. En daar bleef het bij.

In de tweede partij na de pauze sloeg Kevin Setoe van Van ’t Hof (Elite tot 81 kg.) Isjandro de los Santos van Boxing Godschalk met een welgemikte KO tegen de vlakte. Einde oefening voor Isjandro.

De ringarts had nog meer te doen: Atakan Aksu van Van ‘t Hof(Elite S tot 60 kg) moest opgeven tegen Amine Boudhoum van Boksacademy uit Nijmegen, omdat zijn arm uit de kom schoot, die er door de ringarts weer vakkundig in teruggeplaatst werd. De tweede stijlprijs ging naar Devin van Wageningen van Van ’t Hof, die Taylan Kucuk van Boksacademy Arnhem uitschakelde

Gedurende de hele avond werden er filmopnamen gemaakt voor de korte film: 4 x 1 minuut, die vertoond zal worden op het Rotterdams Sport Filmfestival (7 en 8 april in Cinerama).

Roy Korving kwam speciaal voor de laatste wedstrijd van de avond om zijn kompaan Artjom Kasparian aan te moedigen. Deze schakelde in een zeer fraaie partij met hoogstaand technisch en aanvallend boksen de laatste Engelse tegenstander Pat Allen uit, niet de minste tegenstander:Hij is de vijfde van de Jeugd in de U.K.

Volgende week reizen de twee gezamenlijk af naar Roemenie om op 13 maart aan de Europese Kampioenschappen deel te nemen.

Al met al een enerverende avond met prachtige partijen, veel sfeer en zoals altijd: heerlijke tosti’s en broodjes worst met hier-en-daar een biertje.

Rotterdam, 5 maart 2017

Marijke Blom.

17098601_986248414841787_2485958575944538970_n

Reacties

reacties