RoyBorghoutsFotografie-160310-RPPC&Havendiner-269-XLRoyBorghoutsFotografie-160310-RPPC&Havendiner-116-XLRoyBorghoutsFotografie-160310-RPPC&Havendiner-073-XLRoyBorghoutsFotografie-160310-RPPC&Havendiner-054-XLDromen mag. Wat zou het mooi zijn als het Nederlands kampioenschap voor amateurs zich ooit speelt in een ambiance die lijkt op het decor bij het havendiner in de Maassilo. Enkele honderden prominenten uit het havengebied vermaken zich honderduit en zijn aan het netwerken, terwijl er wordt gebokst na het opdienen van het voor- en het hoofdgerecht. Met op het podium een Jules Deelder, die trommelend met zijn band voor de achtergrondmuziek zorgt. Dinerboksen op zijn Engels is het kort samengevat. Topsport dichtbij het Rotterdamse bedrijfsleven.

Het initiatief past helemaal bij de fylosofie van een uniek  opleidingsproject in Rotterdam. Daarvoor is tijd en geld beschikbaar. Trainer Ton Dunk en zijn jonkies laten tijdens het geslaagd zesde havendiner opnieuw zien op de goede weg te zijn. De progressie in het presteren is duidelijk zichtbaar. Het uiteindelijke doel is de Spelen in 2020. Pas dan moeten de boksers top zijn. Uit deze benadering blijkt visie met beleid. Een groot voorbeeld voor andere steden die het boksen een warm hart toedragen.

De een steekt de helpende hand uit naar de ander. Kan het beter? En ach, dat een keer de volgende ronde met 180 minuten in plaats van 180 seconden wordt aangekondigd, ontgaat de meesten. Zo ouderwets gezellig is het. De bedoeling was eigenlijk om de beste pugilisten uit Rotterdam en Antwerpen in de ring te brengen. Dus uit twee rivaliserende havensteden. Maar die vlieger gaat niet op. Een team uit Zuid-Nederland vervangt de Belgische enclave. Met succes!

Uit de oude doos van Rotterdam Port Promotion Council wordt opgediept dat de vuistvechters vroeger in het havengebied populair waren. Menigeen herinnert zich nog dat doordeweeks in sommige graanpakhuizen en in andere gebouwen waar het transport, de overlading en de opslag plaatsvond, heel wat heldhaftige strijd werd geleverd waarbij het wagen van een gok(je) veelvuldig voorkwam. Iets van die sfeer wordt ook aan de avond toegevoegd. Alle aanwezigen mogen de uitslagen voor een goed doel raden. Hetgeen voor extra commotie en hilariteit zorgt. Kortom, een geslaagd uitje voor iedereen die iets met het havengebied te maken heeft.

Om de sportieve kant niet te vergeten. Er worden vier wedstrijden gebokst waarvan een demonstratiepartij. Het team Boxing Rotterdam won met 3-1. Met dank verder aan de officials ringarts Ed van Wijk, de scheidsrechters Kees van der Sluijs en Lex Kortram, supervisor Ben van Til, bestuurslid Ronald Blom en mede-organisator van het Kerstboksgala Ferdinand Bestebreurtje.

Team Rotterdam                              Team Zuid

1; Felix Jordan (v/t Hof)                —  Angus Schmaloer  (Arnhem Zuid)  3 – 0

2; Delano James (v/t Hof)             —  Ismael Tadlaoui  (Arnhem Zuid) Demo 3-0

3; Evani Moreira (v/t Hof)              —  Jesse de Jager   (Haagse Directe)     0 – 3

4; Artjom Kasparian (v/t Hof)        —  Vladislav Jaskuis (Mesa)                  2 – 1

 

 

RoyBorghoutsFotografie-160310-RPPC&Havendiner-054-XL

Reacties

reacties