16 jonge boksers en boksters van het Rotterdam Boxing Junior Talent Team trainen ongemerkt elke dag om bokskampioen te worden.  Aan de hand van 16 interviews leert u ze beter kennen.  Vandaag in deze serie: Megan de Cler.

Megan de Cler (16 jaar)

A-Klasse, -63 kg

23 wedstrijden, 17 gewonnen

Boksvereniging Vermeulen Benthuizen

De Olympische Spelen in 2024: in elk geval meedoen en ja, als je er toch bent, zou een medaille mooi zijn. En dan, vier jaar later in Los Angeles, goud. Niets minder. ,,Ik wil uiteindelijk de beste worden, dat is mijn ultieme doel.”

Het duurde even voordat Megan de sport had gevonden, waarin ze zich het meest thuis voelde. Ze turnde en deed zelfs – dankzij haar talent – aan selectieturnen. Ze danste ook, maar het was het niet helemaal. ,,Ik miste de uitdaging een beetje. Mijn vader had vroeger gebokst en zei: ga daar nou eens een keer kijken.”

En zo trainde Megan op een dag mee met de jeugd bij Boksvereniging Vermeulen Benthuizen. ,,Ik vond het meteen leuk en mocht na een paar weken al meedoen met de reguliere training.” En zo trainde ze al snel drie keer in de week en kwam de eerste wedstrijd in zicht. ,,Wat ik zo leuk vind aan boksen? Je leert jezelf en je eigen grenzen kennen. En die grenzen die kun je verleggen. Bovendien heb je een doel om naartoe te werken.”

In aanloop naar haar eerste wedstrijd waren er wel zenuwen, was er de spanning. Ze moest dan ook meteen aantreden voor de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd, in 2017. ,,Ik wist niet precies waarvoor, je weet niet precies waar je aan begint. Vlak voordat ik de ring instapte was ik zo gespannen. Ik moest tegen een meisje dat al 9 wedstrijden had gebokst. Hoewel ik had verloren na split decision, ging het super goed. Ik won wel de stijlprijs. Ik had meteen het gevoel: dit is mijn ding, staan in de ring.”

Mede dankzij haar huidige trainer Semmy Pattiwael is ze nu een gevestigde A-klasse bokser bij de jeugd en zit ze sinds twee jaar bij het Junior Talent Team.

Naast alle uren die ze besteedt aan het boksen, is ze ook druk met school en andere carrièreplannen. ,,Ik zit nu in de vijfde klas van het vwo. Na mijn middelbare school wil ik heel graag rechten studeren in Leiden.”

Wellicht zien we in 2028 de eerste meester in rechten met een gouden medaille schitteren op het hoogste olympische podium. 

Volgende keer in deze serie: Jay de Winter

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing.

Reacties

reacties