Bokscarrieres beginnen nooit in de spotlights, maar zijn het resultaat van jarenlange training en opoffering. Dat is precies de fase waarin de jonge boksers van het Rotterdam Boxing Junior Talent Team zitten. In deze serie leest u wie die 16 jonge wedstrijdboksers zijn. Deze week: Jay de Winter

Jay de Winter (14 jaar)

0 wedstrijden, 65 kg

Boksvereniging Van ’t Hof

Een carrière als profbokser, dat ziet hij wel zitten. En hij wil ook graag zijn eigen sportschool hebben. Of in elk geval iets doen met ondernemen en sport. De brugklasleerling van de Focus Beroepsacademie in Barendrecht is naast school in elk geval veel tijd kwijt aan zijn passie: boksen. ,,Ik train nu vier, vijf keer in de week. Ik doe aan krachttraining en loop hard voor mijn conditie.”

Zijn vader bokste al bij I believe, de boksschool van de vroegere Nederlands kampioen Ronald Hiwat en dus ging Jay, toen twaalf jaar, ook eens kijken of boksen iets voor hem zou zijn. Het antwoord daarop werd uiteindelijk en uiteraard: ja. ,,In het begin vond ik het best spannend en werd ik veel geraakt,’’ herinnert hij zich de eerste trainingen. ,,Daarna ging het steeds beter en werd het steeds leuker.”

Jay bokste ook nog bij Leon’s Boxing Gym, de boksschool van Leon Jansen en kwam uiteindelijk naar Van ’t Hof. ,,Sinds een jaartje zit ik in het Talent Team. Ik merk al wel dat het een hoger niveau boksen is.”

Officiële wedstrijden heeft hij nog niet op zijn naam staan. Een paar weken geleden deed hij wel zijn eerste ringervaring op tijdens een demonstratiepartij. ,,Ik was heel zenuwachtig en sneller moe daardoor. Toch ging het best goed en het was een mooie ervaring.”

Hopelijk kan hij binnenkort zijn eerste officiële wedstrijd boksen om zo een stapje richting zijn grote doel te zetten. Ter inspiratie daarvoor kijkt Jay graag naar de 22-jarige Amerikaanse profbokser Ryan García. ,,Hij is echt heel goed en vooral heel snel ook. Hij is zeker mijn voorbeeld.”

Jays vader Danny is heel betrokken bij zijn zoon en bij het Junior Talent Team; hij heeft maar liefst 20 trainingspakken gesponsord voor het talententeam. Namens stichting Rotterdam Boxing: grote dank!

Volgende week in deze serie: Jenairo Gomes  

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing.