Het volgen van jonge, veelbelovende boksers vanaf het begin is het leukste wat er is. Ze staan aan het begin van hun carrière met nog een hele reis aan successen en teleurstellingen te gaan. Bokscarrieres beginnen nooit in de spotlights, maar zijn het resultaat van jarenlange training en opoffering. Dat is precies de fase waarin de jonge boksers van het Rotterdam Boxing Junior Talent Team zitten. De komende weken laten we aan de hand van interviews zien wie de 16 jonge wedstrijdboksers uit het Junior Talent Team zijn, wat hen drijft en hoe ze onopgemerkt dag in dag uit trainen om bokskampioen te worden.

Deze week: David Hadziantoniou

David Hadziantoniou, 17 jaar

B-klasse, 69 kg

13 wedstrijden, 9 winst

Boksvereniging van ‘t Hof.

Zijn doelen zijn ambitieus, groots. David wil heel graag deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024. En uiteindelijk profbokser worden. En wereldkampioen.

De 17-jarige kwam een jaar of vijf geleden in aanraking met de bokssport bij Spider Gym. ,,Daar woonde ik vroeger een minuut vandaan. Een vriend trainde daar al en vroeg me een keer mee. Ik was meteen verliefd. De sport kan zo mooi zijn, het is zo veelzijdig, het is haast kunst.”

Zijn eerste wedstrijd was op 29 september 2018, in Alphen aan de Rijn, op de boksschool van Teus de Kruyf. ,,Ik was enorm zenuwachtig, al maanden van tevoren. Ik heb verloren.”

Desondanks wilde hij opnieuw de ring in. Op 14 april 2019 won hij zijn tweede wedstrijd bij RBV Crooswijk. ,,Ik was veel zelfverzekerder en fitter. Het voelt nog steeds als een van mijn beste wedstrijden. Mijn tegenstander kreeg acht tellen.”

David bokst nu twee jaar bij Van ’t Hof en kwam vlak daarna al bij het Junior Talent Team van Rotterdam Boxing terecht. ,,Ik wilde meer leren en Van ’t Hof staat bekend als een van de beste boksscholen. Tijdens mijn eerste training hier leerde ik al zoveel meer.”

David traint dagelijks. Naast boksen loopt hij hard voor de conditie en doet hij aan krachttraining. Ondertussen volgt hij een opleiding tot kok. ,,De school weet dat ik zoveel sport, ze helpen me goed.”

Inmiddels heeft David 13 wedstrijden op naam staan, waarvan 9 gewonnen. ,,Nog drie wedstrijden winnen, dan ben ik A-klasse.” En dan is hij weer een stapje dichterbij zijn grootse doelen.

Volgende week in deze serie: Megan de Cler 

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing.

Reacties

reacties