Dikke tranen vloeiden er, nadat Cas zijn eerste bokswedstrijd had gewonnen. Samen met zijn vader beleefde hij een emotionele overwinning. ,,Ik zou een week later geopereerd worden, dus we hoopten al vurig dat de wedstrijd zou doorgaan. De eerste ronde was ik nog een beetje afwachtend. Daarna ging ik voluit. Tijdens de tweede ronde legde de scheidsrechter de wedstrijd stil; de strijd was te ongelijk. Het was een mooie overwinning.”

Juist dat moment delen met zijn vader, is voor Cas onvergetelijk. ,,Door hem ben ik als zes-, zevenjarige gaan boksen,” vertelt hij. ,,Mijn vader bokste vroeger zelf ook en kwam via een vriend bij ene boksschool in Poortugaal. De vorige eigenaar Henk zag potentie in hem als opvolger.”

Hoewel een boksende zoon wellicht logisch lijkt, heeft zijn vader hem nooit gepusht. ,,Hij vindt het belangrijk dat ik doe wat ik leuk vind. Ik heb ook nog gevoetbald, maar daar ben ik mee gestopt, de focus ligt nu bij boksen.”

Het mooie aan boksen vindt Cas de stijl van de sport en wat het je geeft. ,,Boksen kan een goede manier zijn om van stress af te komen. Het conditioneel zwaar en zo veelzijdig qua techniek, tactiek, combinaties van stoten en voetenwerk.”

Na zijn eerste, memorabele wedstrijd volgde de oogoperatie en moest Cas drie maanden lang met een zonnebril lopen om te herstellen. Daarna pakte hij het boksen weer op, eerst voorzichtig, vervolgens weer voluit. ,,Ik bokste geloof ik tien wedstrijden in een jaar.”

Hoewel de wedstrijden grotendeels stilliggen door corona, blijven Cas’ ambities en leergierigheid groot. ,,De Olympische Spelen en daarna prof worden,” antwoordt hij dan ook meteen als hem wordt gevraagd naar zijn ultieme boksdromen.

Cas, ook wel eens bijgenaamd Cassius, naar Muhammad Ali die werd geboren als Cassius Clay, omschrijft zijn eigen stijl als een beetje afwachtend, om vervolgens explosieve en krachtige stoten te plaatsen. ,,Ik moet nog veel leren, ik zal veel moeten trainen en hard moeten werken. Het zal pittig zijn, maar gelukkig heb ik veel support, vooral van mijn familie.”

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like en deel dan nu de Facebook-pagina of Instagram van Rotterdam Boxing. 

Reacties

reacties