Tristan Goedhart

16 jaar, 68 kg

Boksvereniging: Van ’t Hof

Alles, maar dan ook echt alles wil hij opzijzetten voor zijn bokscarrière, die begonnen is bij zijn vader en hopelijk eindigt als prof in het buitenland, in Amerika, in het land van Mike Tyson. ,,Dat is wat mij betreft de mooiste bokser,” vertelt Tristan Goedhart. ,,Zijn stijl, hoe hij onder de stoten door slipt, ik kijk vaak naar oude wedstrijden van hem.”

Tristan bokst nu ruim een jaar, maar de kunst van het verdedigen zit er al sinds jonge leeftijd in. Hij begon met judo en stapte daarna over naar jiu-jitsu, dat een zeer technische zelfverdedigingskunst is. ,,Ik ben wel een technische jongen,” vertelt hij met een lach. De 16-jarige volgt namelijk in het dagelijkse leven ook de lasopleiding. Hij woont in Gouda met zijn ouders en zijn zusje Tyra, die ook deel uitmaakt van het junior Talent Team en later zal worden voorgesteld. ,,We hebben wel een sportieve familie,” beaamt Tristan.

Door zijn boksende vader ging Tristan een keer mee naar een personal bokstraining. ,,En dat vond ik zo leuk, dat ik al gauw ben gestopt met jiu-jitsu. Boksen is ook technisch, maar veel explosiever. De verschillende stootcombinaties, het voetenwerk, het heeft heel veel kanten.”

Na deze ontdekking besloot Tristan het meteen serieus aan te pakken. Hij meldde zich bij Van ’t Hof voor de jeugdtraining. ,,Ik was zoveel aan het trainen en ging steeds meer vooruit. Dat viel op.” Hij werd gevraagd voor het junior Talent Team en traint nu vier keer in de week. Daarnaast loopt hij hard en doet hij aan fitness voor de conditie en kracht, alles om zijn droom waar te maken, te beginnen in Nederland. Tristan laat weer een glimlach zien: ,,Eerst hier maar eens kampioen worden.”

Volgende keer in deze serie: Carmen de Jong

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like en deel dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing.

Reacties

reacties