Tyra Goedhart

14 jaar

60 kg

,,Gewoon,” zegt ze alsof het een vanzelfsprekendheid is, ,,ik wil gewoon de beste van de hele wereld worden.” Hoewel de veertienjarige Tyra Goedhart pas een maand of negen geleden is begonnen met boksen, voelt ze zich meer dan thuis in de vechtsportwereld. ,,Ik heb judo gedaan en jiujitsu. En daarin heb ik ook wedstrijden gedaan.”

Inmiddels maken zij en haar broer Tristan – die hier eerder is voorgesteld –  deel uit van het Junior Talent Team van stichting Rotterdam Boxing. ,,Mijn trainer vroeg me of ik een keer op zaterdag wilde meetrainen bij Van ’t Hof. Sindsdien train ik ook hier.”

Tyra woont met haar broer en ouders in Gouda. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan afspreken met vriendinnen, winkelen en Netflix. Ze zit op de middelbare school en wil volgend jaar, na haar examen volgend jaar, graag een sportopleiding volgen.

Want sport vormt de rode draad in haar leven. ,,Ik kom uit een sportieve familie,” vertelt ze. ,,Thuis gaan de bokshandschoen ook vaak aan.” De liefde voor boksen is dankzij haar vader ontstaan, die al bokste en zijn vechtsportende kinderen eens meenam. Ondertussen traint Tyra vier keer in de week keihard om stap voor stap dichterbij haar ultieme doel te komen: Een gouden medaille op de Olympische Spelen én natuurlijk gewoon de beste van de hele wereld worden.   

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like en deel dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing. Volg Rotterdam Boxing nu ook op Instagram.

Reacties

reacties