Ondanks de tropische temperaturen ging gisteravond het traditionele boksgala, de start van de befaamde Reinaertfeesten in het Belgische Hijfte, gewoon door. Er stonden in de goed gevulde feesttent zeven amateurwedstrijden en een profduel op het programma. Rotterdam Boxing was vertegenwoordigd met Dari Duarte, Delano James en Artjom Kasparian, maar de partij van de laatste ging niet door. De tegenstander vond de vertegenwoordiger van Rotterdam Boxing toch te sterk. Voor Kasparian restte er niets anders dan een demo tegen El Yoasi Ab Delkarim.

,,Heel vervelend,’’ aldus trainer/coach Ton Dunk na afloop van het boksgala. ,,Een teleurstelling voor Artjom. Hij had zich er zo op verheugd. Samen met de andere jongens was hij al om 12.00 uur vertrokken om op tijd in Hyfte net onder Gent te zijn. Ik had een hotelkamer geregeld, zodat die jongens zich ook goed konden voorbereiden. Maar aan het begin van de avond kreeg Artjom te horen dat zijn tegenstander hem te sterk vond. Hij heeft van zijn 23 partijen er 22 gewonnen en daardoor durfde de tegenstander het niet aan.’’

Dari Duarte kwam wel in actie en hij won zijn partij met overmacht (3-0). De pupil van Rotterdam Boxing was veel te sterk voor zijn tegenstander. Duarte heeft maar ruim een dag rust, want morgen om elf uur staat zijn volgende partij alweer op het programma in het Duitse Wezel. Delano James verloor nipt van Hovo Martirosyan. De Armeniër zegevierde met 2-1.  Vorige week verloor Delano ook al van deze tegenstander, maar toen was de beslissing van de jury uiterst discutabel.

De organisatoren van de Reinaertfeesten hadden speciaal voor het boksgala een ventilatiesysteem aangeschaft dat niet minder dan 28.000 kubieke meter lucht per uur door de tent blies, waardoor het gisteravond wel verantwoord was om te boksen.

Reacties

reacties