Deze week:

Delano Hoogendoorn 

13 jaar, 40 kg

6 wedstrijden, 4 gewonnen

Boksvereniging: Van ‘t Hof

Het was april 2019, een tijd dat nog heel veel mensen bij elkaar mochten komen en dat in Zwartewaal bijvoorbeeld ook deden. Daar zagen zij een jonge, talentvolle bokser, Delano Hoogendoorn, zijn eerste bokswedstrijd verdienstelijk winnen. ,,Ik was vooraf wel zenuwachtig,’’ herinnert hij zich. ,,Er kwamen heel veel mensen kijken. Gelukkig ging het goed.”

Zijn eerste ringervaring was het niet. Op zijn zesde jaar begon Delano al met (wedstrijd)kickboksen ‘aangestoken’ door zijn vader Ronald, die in Spijkenisse zijn eigen sport- en bokschool heeft. ,,Hij geeft kickboksen aan de jeugd en boksen aan volwassenen.”

Hoewel de volwassen leeftijd nog even op zich laat wachten, maakte Delano ruim anderhalf jaar geleden de overstap naar boksen. ,,Dat leek me leuker. Bij kickboksen sta je veel meer stil. Boksen is beweeglijker.”

En ook daarin blijkt hij talentvol. Inmiddels heeft de 13-jarige zes wedstrijden achter de rug, waarvan vier gewonnen. In september won hij nog in Breda van de Nederlands kampioen en een paar maanden geleden gevraagd om bij het Junior Talent Team van stichting Rotterdam Boxing te komen. ,,Ik train nu drie keer in de week bij Van ’t Hof. Ik leer veel van de anderen ook.”

Ondertussen zit Delano op de middelbare school, waar hij havo doet. Hij woont hij met zijn vader, moeder en zijn 9-jarige broertje Jovani, die ook net begonnen is met boksen, in Brielle. Daar kijkt Delano graag op YouTube naar Vasily Lomatsjenko, de Oekraïense profbokser, zijn grote voorbeeld – naast zijn vader uiteraard. ,,Hij is heel snel, ook met zijn voeten. Dat vind ik mooi om te zien.”

Delano’s doel is simpel. ,,Eerst Nederlands kampioen worden in de startersklasse. Ik moet nog twee wedstrijden winnen en dan zit ik in de B-klasse. Uiteindelijk wil ik de beste worden. Van de wereld.”

Volgende week in deze serie: Gabriella Weerheim  

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like en deel dan nu de Facebook-pagina van Boksvereniging van t Hof en Rotterdam Boxing.