Een Rotterdams boksteam, met veel boksers uit de selectie van Rotterdam Boxing, heeft zaterdag in Boksschool Van ’t Hof aan de Slachthuiskade 39 een klinkende overwinning op BC Berlin behaald. De Duitsers wonnen slechts één partij. In de andere wedstrijden waren de Nederlanders duidelijk beter.

Ook de pupillen van de stichting Rotterdam Boxing lieten zich van hun beste kant zien, want Felix Jordan, Delano James, Dari Duarte en Artjom Kasparian leverden een uitstekende prestatie. Uit de talentenpool van de trainers Ton Dunk en Robert Nokhai was de één uiteraard overtuigender dan de ander. De 16-jarige Felix Jordan moest tegen Mohammed El-Nasser diep gaan. De geboren Rotterdammer stond na afloop te trillen van vermoeidheid.
,,Ik had het in de laatste ronde heel zwaar, maar dat was vooral conditioneel. Technisch kon ik mijn opponent wel hebben. Ik wist al snel wat hij wilde en dat ik de betere bokser ben, maar het werd wel een uitputtingsslag en dan moet je toch op blijven passen. Dit kan ik mijzelf ook verwijten. Ik train bijna elke dag en ik volg ook trouw de conditietrainingen, maar misschien moet ik dan nog wel iets dieper gaan. Iets meer van mijzelf vragen, want ik merk dat ik nu ook jongens tegen mij krijg die een betere conditie hebben dan ik. Dat is niet goed. Ik ben blij met de overwinning, maar ook blij met de les dat ik nog harder moet werken.’’

Felix Jordan vierde zaterdagavond zijn overwinning met zijn familie en zal dat vandaag (zondag) nog dunnetjes overdoen, want dan wordt hij zeventien jaar. ,,Ja, deze overwinning is een mooi verjaardagscadeau. Daar ga ik van genieten en vanaf maandag weer hard trainen, want op zaterdag 6 juni hebben wij een mooie wedstrijd. Dan treffen de Rotterdamse en Amsterdamse boksers elkaar.’’

Delano James en Dari Duarte deden het namens Rotterdam Boxing daarna ook uitstekend. Beiden wonnen hun partij met 3-0. De partij Artjom Kasparian-Kevin Debrah was de hoofdact. De eerst won, onder luide aanmoedigingen van het publiek, ook overtuigend met 2-1.

Trainer Robert Nokhai kon na afloop terugkijken op een succesvolle en mooie avond. ,,Onze boksers hebben het goed gedaan. Het waren mooie partijen in een sfeervolle ambiance. Ik kan niet anders dan tevreden zijn. Voor mij was Dari Duarte de uitblinker. Ik vind dat hij goed heeft gebokst. Hij volgt ook de instructies vanuit de hoek uitstekend op, maar ook voor de anderen heb ik niets dan lof. De Duitsers kwam hier bijna allemaal met een paar kilo te veel aan gewicht. Dat is niet helemaal netjes, maar we konden de partijen ook niet op het laatste moment afblazen. Daarom geven deze overwinningen mij als coach een extra goed gevoel.’’

 

Uitslagen zaterdag 9 mei:

  • Hannes-Gino da Fonceca 1-2
  • Felix Jordan-Mohammed El-Nasser 2-1
  • Johnny Manvis-Shehu Shkreptim 3-0
  • Delano James-Alexander Tschernow 3-0
  • Dari Duarte-Steffan Weiss 3-0
  • Nabil Haryouli-Reber Subasi 3-0
  • Ronald Marck-Rodi Kasem 0-3
  • Artjom Kasparian-Kevin Debrah 2-1

Reacties

reacties