Artjom Kasparian, uitkomend in de Duitse Bundesliga (hoogste divisie) bokste zaterdagavond tegen Sebastian Gunther, uitkomend voor Nordhausen, in de gewichtsklasse -81 kg. Het gevecht vond plaats in Chemnitz, de plaats van de gelijknamige club waar Artjom sinds enige tijd voor uitkomt.

De geplande partij was tegen Peter Mullenberg, maar werd omgezet wegens een blessure van Peter.

De zaal was goed gevuld met zo’n 500 a 600 man. Met als coaches Dirk Chevalking in de hoek was Artjom gemotiveerd om er een mooie partij van te maken.

Het was nog even een probleem met het gewicht van Gunther, die bleek bij de weging 75 kg te wegen, zodat er nog flink bijgebunkerd moest worden om de wedstrijd door te laten gaan.

Artjom

Artjom was niet geheel tevreden over de partij. Het was “niet lekker boksen” vond hij zelf. Hij wilde “technisch goed boksen” met stijl. Al vanaf de eerste ronde kreeg Artjom lastig vat op zijn tegenstander. Hij was snel, beweeglijk en dook veel weg met het hoofd erg laag, waardoor het moeilijk was om hem “goed te treffen” en “ik niet kon doen wat ik van plan was”. Artjom was dus genoodzaakt om zijn tactiek aan te passen. Dat deed hij door een “meer fysieke stijl met lichamelijk overwicht” te kiezen, waar Sebastian duidelijk geen antwoord op had. Ook had Artjom de indruk dat Sebastian moeilijk met de druk kon omgaan.

Met 3-0 won Artjom overtuigend.

Er volgt nog een partij voor de thuisclub op 17 maart, daarna volgt nog een uitwedstrijd in Nordhausen op 24 maart, waar hij alsnog Peter Mullenberg treft.

Reacties

reacties